CartDin varukorg är tom!
  

Vanliga frågor (FAQ)


1. Allmänt

1:1. Jag har lagt en beställning men har inte fått någon bekräftelse via e-post. Vad är det för fel?

Kontrollera om du har någon “skräpmapp” i ditt e-postprogram där detta mejl kan ha hamnat. Det eller att kunden angivit fel e-postadress vid beställning är de absolut vanligaste orsakerna till uteblivna "ordererkännanden".

1:2. Kan vi bli återförsäljare för BAGGEN®/NEEWA?

Det brukar sällan vara något problem med det. Använd gärna formuläret på sidan ÅF-BUTIK när ni ansöker. Skriv gärna ett par rader och berätta om vad ni har för verksamhet, tillsammans med övriga uppgifter i ansökan.

1:3. Kan ni ställa upp och sponsra vår utställning/tävling?

Då vi är ett litet företag har vi tyvärr ingen möjlighet att vara med på alla de aktiviteter/utställningar/tävlingar vi blir tillfrågade om. Vi väljer främst att ställa upp med sponsring till de klubbar och föreningar som vi själva är aktiva inom. Har ni ändå ett förslag på samarbete som gynnar alla parter, skicka en förfrågan till [email protected]. Var tydlig med vad ni önskar och vilken motprestation ni erbjuder.

1:4. Jag har en populär blogg / instagram där jag skulle vilja göra reklam för era produkter.

Då vi är ett litet företag har vi tyvärr ingen möjlighet att vara med på alla de förfrågningar vi får. Har ni ändå ett förslag på samarbete som gynnar alla parter, skicka en förfrågan till [email protected]. Var tydlig med vad ni önskar och vilken motprestation ni erbjuder.

1:5. Jag skulle vilja returnera/byta en vara, hur går jag tillväga?

Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom trettio (30) dagar från det att varan mottagits. (Gäller ej vid specialbeställda varor) Vi följer Konsumentverkets rekommendationer, se: Konsumentverket.se

Returer skickas till:

Baggen Umeå AB
Baggböle 117
905 92 UMEÅ

I fall där e-postadress önskas för avisering av paket, ange: [email protected]

Lägg med en lapp i paketet och meddela om det gäller retur eller byte (och i så fall vad ni vill byta till). Glöm ej heller att ange ert ordernummer på denna lapp, ex. WGR11122.

Du måste själv bekosta returporto. Retur får inte ske som postförskott eller efterkrav.

---

OBSERVERA! (vid retur, ej byte) Då vi vissa perioder har begränsad bemanning (och kanske inte finns på plats för att registerara er retur tillräckligt snabbt) är det extra viktigt att ni om köpet är gjort genom Klarna, löser följande steg själva för att inte få betalningspåminnelser trots att ni returnerat varan. Logga in på "mina sidor" på Klarnas hemsida och klicka dig fram till fakturan som avser det du ska returnera. Tryck på “Rapportera retur” och bekräfta detta genom att trycka på “Jag har returnerat mina varor”. Vid byte till annan storlek/färg görs inga ändringar på ursprungsfakturan om summan är densamma i slutändan.

Så fort vi har tagit emot din retur och registrerat denna uppdaterar vi givetvis fakturan. Sedan skickar Klarna ett mejl till dig som bekräftar detta. Du kan också logga in själv på "mina sidor" hos Klarna för att själv hämta den uppdaterade informationen om fakturan och kontrollera om det kvarstår något att betala eller inte.

---

Om du ångrar dig innan du hämtat ut paketet är det ändå viktigt att du hämtar ut ditt paket. Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (ca 14 dgr), så fakturerar vi dig 350 kr för de kostnader som uppstått.

1:6. Kan jag byta en vara som är köpt på internet, i min lokala butik?

Nej, det går inte. Allt som är köpt på internet genom baggen.se måste gå den vägen tillbaka också. Kontakta oss för retur/byte.

1:7. Jag har valt Klarna Faktura som betalning, varför kommer fakturan före varorna?

När du väljer Klarna Faktura som betalsätt så är vi tvungna att "aktivera" fakturan i samband med att vi sänder varan. Det innebär att en faktura som skickas via mejl i regel kommer fram innan leveransen, men givetvis ska du inte betala förrän du fått hem det du beställt.

1:8. Jag har en fråga angående min betalning hos Klarna.

Kontakta Klarnas kundservice på klarna.se/kundservice. Där hittar du svar på de vanligaste frågorna gällande Klarnas olika betalningsalternativ.

1:9. Har ni andra produkter än de som finns listade på baggen.se

Nej, finns inte produkten här på hemsidan, så finns den heller inte i vårt sortiment.2. BAGGEN® SOFTBELT

2:1. Ska jag ha X1 eller X2 på mitt BAGGEN® Softbelt?

Generellt sett ser våra rekommendationer ut enligt nedan, dock är det ju alltid individuellt hur stark man är i kroppen och hur ens hund beter sig.

X1 - Enkel expander = Mjuk dämpning
En mjukare dämpning för små eller medelstora hundar. Rekommenderas även för större hundar om du själv är liten och inte har så mycket vikt/styrka att sätta emot. För hundar upp till ca 18-20kg.

X2 - Dubbel expander = Hård dämpning
Hårdare dämpning för dig med flera eller starka hundar. Ger bättre kontroll och mera närkontakt med hundar som drar mycket, men då är det dock en fördel om man själv är stark. För hundar över ca 18-20kg.

2:2. Vilket max- el. minimått är det på Softbelt?

De bälten som lämnar BAGGENs lokaler fr.o.m. mars 2016 har följande mått:

Softbelt Standard, Reflex, Reflex Gul och Vildmark ca 80cm-140cm
Softbelt Race: ca 70cm-140cm

2:3. Vilken av alla modeller på BAGGEN® Softbelt skall jag välja?

Alla BAGGEN® Softbelt har samma grundfunktioner och är relativt likvärdiga, men det man ska tänka på är att Softbelt Standard inte kan utrustas med “nedhållarband”. Band som alltså håller bältet nere på höften, vilken brukar kunna behövas vid framförallt jogging och skidåkning. I övrigt är modellerna ganska likvärdiga, med samma grundfunktioner på alla. Storsäljarna är reflexmodellerna och Softbelt Race!

2:4. Har ni BAGGEN® Softbelt i barnstorlek?

Vi har inga bälten i barnstorlek som “standard”, men det går att ordna. Dock brukar bältena kunna passa ganska små barn även i originalutförande.

2:5. Har ni BAGGEN® Softbelt i större storlek och vad kostar dessa?

De vanliga bältena kan man speciallbeställa i XL-utförande. Det är samma pris som de vanliga bältena. Dock kan vi inte göra större av den som heter Softbelt Race.

2:6. Plastspännet som man knäpper ihop mitt BAGGEN® Softbelt med runt magen har gått sönder, hur får jag tag på ett nytt?

Vi har haft några olika spännen på bältena genom åren, jämför därför spännena på spännessidan med det på ditt befintliga bälte innan ni kontaktar oss.

2:7. Jag har ett gammalt "Baggenbälte" (före 2003) med plasthakar, kan jag få tag på nya sådana?

Vi har inte längre kvar dessa reservdelar i sortimentet.

2:8. Går det att tvätta mitt BAGGEN® Softbelt?

Det går bra att tvätta bältena i 40 grader fintvätt. Plocka bort BGB-hakar och andra "lösa" delar för säkerhets skull.

2:9. Hur byter jag expander i mitt bälte?

Det lättaste sättet att byta expander på är att lägga ut bältet platt och sedan koppla ihop den ena BGB-haken som sitter i den lösa expandern med den ena av de BGB-hakar som redan sitter i bältet. När man sedan drar ut den gamla expandern så åker samtidigt den nya in. Man får hjälpa till lite vid “flärparna” som sitter på expandern om de fastnar.

2:10. Vilken är skillnaden mellan Softbelt Standard och Softbelt Vildmark? På bild ser de ganska lika ut.

Det är samma grundfunktioner på alla våra bälten, med dämpning och så. Softbelt Standard är däremot helt kal på utsidan, medan Softbelt Vildmark har ett band som löper runt bältet vilket ger fästmöjligheter för ryggväska och övrig utrustning. Softbelt Vildmark är på sidorna dessutom utrustat med fästpunkter för nedhållarband, (Art.2250) detta för att hjälpa till att hålla bältet kvar nere på höften.

2:11. Hur breda är BAGGEN® Softbelt?

Softbelt Standard, Softbelt Reflex & Softbelt Vildmark är samtliga 9 cm breda. Softbelt Race är ca 9 cm som smalast och ca 15 cm mitt bak där det är som bredast.3. NEEWA SELAR

3:1. Vilken storlek ska jag ha på hundselen?

På de flesta sidor för respektive sele finns måttangivelser och bild på olika hundraser i dessa selar. Givetvis är det svårt att generalisera när det kommer till storlekar då alla hundar är skapta på sitt egna speciella vis. Vid kontakt med oss angående storlek på sele, meddela gärna ras, kön, halsmått, rygglängd etc. Ju mera preciserat, desto större chans att det blir rätt och löper smidigt. Specifisera också vilken sele det är ni är intresserade av.

3:2. Kan ni sy en sele i en speciell storlek till min hund?

Nej, vi syr inga selar själva, utan det är färdiga produkter som vi saluför för "NEEWA - Sport and utility dog gear". Därför har vi ingen möjlighet att specialsy selarna.4. DRAGLINOR / KOPPEL

4:1. Vilken draglina/koppel ska jag ha till skidåkning/jogging?

Med koppel/linor är det ju lite individuellt hur långt man vill ha, det beror ju egentligen helt på hur hunden jobbar. Är det fullt drag konstant kan man ju vilja ha ett lite längre koppel, springer den mest och lufsar är väl ett kortare att föredra så man inte trasslar och snubblar. Sedan är det såklart alltid olika beroende på aktivitet.

För skidåkning rekommenderar vi i stort sett alltid vår egen BAGGEN® Draglina, i något av dess utföranden. Längden tycker vi är optimal för just skidåkning, varken för lång eller kort.

Vid Jogging föredrar vi själva någon av modellerna som är mellan 1,5m och 2m, t.ex. Neewa Tolklina 1,5 el. 2m, eller BAGGEN® Jogginglina (i något av dess olika utföranden).

4:2. Jag undrar varför expandern på era BAGGEN® Expanderkoppel sitter vid handtaget och inte längst ned vid hunden?

Vi har valt att ha expandern högst upp vid handtaget så att du alltid når den stumma delen av kopplet, vilket för oss känns väldigt viktigt vid exempelvis möten med andra hundar, eller om man på andra sätt snabbt måste få hunden nära. Sitter dämpningen längst ned tar sig hunden alltid en liten bit längre.

4:3. Jag har köpt en BAGGEN® Draglina / Jogginglina som det var knutar på. Jag knöt upp dem och märker nu att draglinan inte längre expanderar. Nu förstår jag att knutarna hade sin funktion. Hur gör jag?

Knutarna har en viktig del i det hela då det är det enda sättet expandern är fäst inuti tubbandet. Egentligen är det ju bara att knyta om, förslagsvis att knyta en knut högst upp runt “gummisnodden” och sedan spänna det, alltså trä tuben över gummisnodden så den veckar sig till önskvärd längd och sedan göra en knut vid nästa ände av gummisnodden.Produkter
Övrigt